2017. július 23., vasárnap

Sestry v akcii. Skazí Venus na US Open Serenina triumfálny púť?

Oracene Priceová zase čakajú chvíle utrpenia. Srdce jej bude trhať dianie na Asheově štadióne na Flushing Meadows, kde sa stretnú jej dcéry. Toľko by si priala, aby starší Venus (35) po vážnych zdravotných problémoch opäť prerazila do semifinále US Open.

A zároveň s nádejou a pýchou sleduje triumfálny púť mladší Sereny (33) za dobytím všetkých štyroch grandslamov v jedinom roku.

Keď sa jej deti mali stretnúť v júli vo Wimbledone, vyhlásila, že by sa radšej išla pozrieť na Big Ben. Serena na londýnskej tráve premohla Venus 6: 4, 6: 3 a podobný výsledok sa čaká aj na newyorskom betóne. Serena je jasnou svetovou jednotkou, Venus sa drží na 23. mieste rebríčka.Ich postavenie zodpovedá aj historická bilancia - 15:11.

"Ale žiadna zo súperiek mňa neporazila viackrát ako Venus," upozornila Serena. "Čaká ma, podľa môjho názoru, najlepšie hráčka v turnaji."

Venus a Serena Williamsové pri spoločnom štvorhre.

Sama v súčasnosti drží všetky štyri veľké tituly. V roku 2015 prehrala len dvakrát (s Kvitova a Benčičovou). Na grandslamoch si pripísala 25 výhier. V nedeľu presvedčivo zdolala dravú krajanku Keysová 6: 3, 6: 3.

To Venus po štvrťfinále v Melbourne vypadla hneď v 1. kole Roland Garros a vo wimbledonskom osemfinále ju zastavila práve Serena. Na US Open sa však predstavila svieži ako zamlada.Po dvoch vydretých smenách vyradila bez väčších ťažkostí Benčičovou a potom aj Kontaveitovou.

A teraz znova - za veľmi zvláštnych okolností - naráža na svoju sestru, ktorej víťazstvo je v národnom a asi aj rodinnom záujmu. Osud ju postavil pred šancu pokaziť Serenina historickú jazdu.

"Myslím , že túto úlohu nikto nemá moc rád," povedala Venus. "Ale na druhú stranu sa sústredím na čo najlepší výkon a víťazstvo. Hoci je tá situácia naozaj jedinečná. "

Kalendárny Grand Slam naposledy získala fenomenálny Nemka Grafová pred 27 rokmi. Serenina misie sa stala hlavnou témou a ťahákom 135. ročníka newyorského súboja.Súrodenecká bitka zase trochu vyšperkuje originálny príbeh.

Kým ich mama sa bude nervovať a prežije si akúsi tenisovú verziu Sophiine voľby, Serena s Venus uvažujú triezvejšie. "Vedeli sme, ako vyzerá pavúk. Pripravili sme sa na možnosť, že sa stretnete, "povedala Serena. "Je to väčšia zábava než predtým. Viac si vážime toho, že sme postúpili ďaleko, aj keď stále sú to intenzívne bitky. "

" Odmalička sme si priali, aby sme sa dostali na tie najväčšie scény, "konštatovala Venus. "A aby zvíťazila Williamsová. To je tentoraz istá vec. "

Tie dve sa majú rady. Podpichuje sa skôr neškodne. Serena priznala, že ju rozčuľuje Venušin pes.A Venus zasa lamentovala, že sa Serena na každoročnom rodinnom zraze vždycky ujme réžia programu.

Čaká sa, že Serena ovládne aj utorkovej večernej show v nádherne ožiarené a napätím nabité Asheově aréne. Leda by sa tentoraz jej staršia sestra vzbúrila a dôrazne sa prihlásila o svoje práva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.