2017. július 21., péntek

Kouč z metalovej kapely: West Ham v Lige majstrov? Nemusí to byť len sen

Na lavičke vystriedal Sama Allardyceho. Ten síce v posledných troch rokoch skončil s tímom na desiatej, trinástej a dvanástej priečke a ešte predtým s ním postúpil do najvyššej súťaže, ale medzi fanúšikmi bol značne neobľúbený.

"Kluby často majú veľké ambície, ale tu sú očakávania rozumná a primeraná. V prvej sezóne je naším cieľom umiestnenie do desiatej priečky, čo by mala byť odrazová doska. A keď vhodne posilníme, čo mám sľúbené, mali by sme sa usilovať o pohárovú Európu. Potom už nebude ďaleko ani účasť v Lige majstrov, ktorá nemusí byť len snom, "vravel ambiciózny Bilič, ktorý s Besiktasom skončil v tureckej lige dvakrát tretí a doviedol ho aj cez Liverpool do osemfinále Európskej ligy.

Tie slová zneli fan úšikom ako rajská hudba.Do Ligy majstrov West Ham doteraz nenakoukl, čo platí aj o predchádzajúcom PMEK. Najväčším úspechom je v tomto smere víťazstvo v niekdajšom Pohári víťazov pohárov v roku 1965. Naposledy hral klub v pohárovej Európe v sezóne 2006/07, kedy ho v prvom kole Pohára UEFA vyradilo Palermo.

Bývalý obranca Bilič, jeden z hrdinov chorvátskej reprezentácie, ktorá na majstrovstvách sveta vo Francúzsku 1998 získala senzačný bronz, sa vracia do klubu, ktorého dres kedysi obliekal - v rokoch 1996 a 1997 zohral za West Ham 55 zápasov.

Rocker, s ktorým nebude nuda

"Som šťastný, že som sa do West Hamu vrátil, toto angažmán neberiem len ako prácu, ale ako niečo zvláštne.Mimoriadni sú aj tunajšie fanúšikovia - už sa teším, ako na Upton Parku začnú desať sekúnd pred otváracím hvizdom neuveriteľne hučať. Na to sa nedá zabudnúť, "dodal Chorvát, ktorý po odchode z Hajduku Split (1993) pôsobil v Karlsruhe a po West Hamu aj v Evertonu, aby kariéru uzavrel v roku 2001 opäť v Hajduku.

Daily Mail pripomína , že v čase pôsobenia u chorvátskej reprezentácie (2006 - 2012) tréner Bilič pomohol rozbehnúť veľkú kariéru Modrič alebo Čorluka, ale že je tiež vyhláseným rockerom.Ako člen metalovej kapely Rawbau zložil svojej krajine hymnu pre EURO 2008; pieseň sa volá Vatreni ludilo, čo znamená Ohnivé šialenstvo.

"A kedysi ako hráč West Hamu nešiel vo voľnom dni s tímom na psie preteky, ale odletel doslova na pár hodín do New Yorku na koncert skupiny Guns N 'Roses. S Bilic rozhodne nebude nuda, "konštatoval Daily Mail.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.